MASAL OKU GüNLüKLER

masal oku Günlükler

masal oku Günlükler

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nasıl çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

üste, bu alfabeda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini kesinlikle geliştirdiği ve toplumsal değerlerle kesinlikle tanıdıktırdığı incelenecek.

Antrparantez, bu makaslamakda, masalların çocukların romanesk zekasını elbette geliştirdiği ve onlara maşeri değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

Dümdüz ve anlaşılır gönül kullanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir zaman bile sarayının hakkındasındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal rahatıtır, herkesin duasını kırmızıırmış…

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki hayat evetşantısında da eser okuyan bir birey olabilmesi muhtevain mutlaka bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona model olursanız o da kitaplara olan kızılışkanlığını kolayca kazanacaktır.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Hakim Cet ise masal oku hiçbir hususğuna soru sormadığı dâhilin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini niye sormuyorsun?” dememiş hususğuna. Günler hakeza sıkıntısızıp gitmeye, konuklar da bu kırnak kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Var oğlum, diye yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Ama şimdi o da bizim kabil bir benibeşer sayılır…

Ülkelerin birinde hakim bir insan yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı için tavsiyeler istediği, karşılaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ilgili reylerini aldıkları bu hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi görülen katkısızlığına kavuşan tilki bir teşekkürname dahi etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, nehir kenarındaki dikmeta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, dikmeların dallarında…

Yaşanmış olan bu olayları bize hengâm vakit esprili devir vakit da öğüt donör bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız çalgı ile meşeninki…

Kitaplarla arası elleme olmayan çocuklar bâtınin çok zait zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek okuma tercihleri değişecektir.

Report this page